donderdag 22 januari 2009

Spaarrentes dalen fors, vooral deposito's


Banken zijn het nieuwe jaar begonnen met het verlagen van hun spaarrentes. Ten minste vijf banken hebben hun rentes met 0,15 tot wel 1,25 procentpunt verlaagd, zowel op vrij opneembare rekeningen als voor nieuwe spaardeposito's.

Zo is NIBC Direct niet langer de Nederlandse bank met de hoogste spaarrente: de bank verlaagde zijn rente van 5,25 naar 5,1 procent. De bank zegt de marktrentes te volgen.

Fortis Bank verlaagde gisteren de rentes op deposito's met 0,1 tot 0,3 procentpunt. Bij Friesland Bank ging de rente van 4,75 naar 3,5 procent voor deposito van twee tot vier jaar. Ook de Nederlandse beleggersbank Alex en het Turkse Garantibank verlaagden hun rentes iets.

Edmond Hilhorst van vergelijkingssite Independer.nl raadt spaarders die hun geld willen vastzetten in een deposito, dat nu te doen. ,,De kans is groot dat de spaarrentes verder dalen. De marktrentes zijn sinds de zomer met 1,5 tot 2 procent gedaald, terwijl de spaarrentes gelijk bleven. Dat levert zulke lage marges op voor banken, dat kan niet lang voortduren.’’


Bron: geldenrecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten